TERMÉSZET INSPIRÁLTA
HASZNÁLATI- ÉS DÍSZKERÁMIÁK

Fontos számomra, hogy alkotásaim az esztétikai élmény nyújtásán kívül, használati tárgyként is színesítsék mindennapi életünket.
A művészi önkifejezésen túl célom az, hogy  a természet adta mintázatok minél több ember életét és otthonát szebbé varázsolják.

Szívesen veszem, ha valakinek speciális elképzelései vannak, a webshopon elérhető munkáimon kívül egyedi megrendeléseket is készítek.

Kecskeméthy Lili vagyok, 27 éves budapesti keramikus.
A művészet, azon belül is a rajzolás mindig kiemelt szerepet töltött be az életemben. Négy évvel ezelőtt kezdtem el kerámiákat készíteni, amikor rájöttem, hogy a kerámiázás végtelen lehetőséget nyújt művészi indíttatásaim kifejezésére. Eleinte szobrok és díszkerámiák készítésével foglalkoztam és sokáig kerestem azt az irányvonalat, amelytől a művészetem egyedi lesz és ötvözi a jómagamat leginkább foglalkoztató témákat: a természetet, geometriát és azokat a filozófiákat, melyekkel azonosulni tudok.

Mikor két éve Budapestről vidékre költöztem, művészetem fordulóponthoz érkezett. A természet közelsége és nyugalma rávilágított, hogy nem kell túlgondolnom és messzire mennem az ihletőforrás megtalálásához. Elég körbe néznem és a minket körül vevő természet bőségéből inspirálódnom. Szerencsésnek érzem magam, hogy legkedvesebb időtöltésem mára egyúttal a munkám is lett.